Lämna bara fotspår i sanden

 • SumoMe

Förra veckan tog jag möjligheten att delta i vår volontärverksamhet – Städa Strand – under en förmiddag. Jättekul! Sedan början av augusti arbetar jag på Coca-Cola Enterprises Sverige AB som Senior Manager Distribution Operations och jag kan redan konstatera att här finns en uppsjö av engagerade och duktiga människor!

Det har varit en intressant första månad, inte minst detta initiativ. Vi gavs här möjligheten att dra vårt strå till stacken och förbättra vår närmiljö ur ett lite större perspektiv, utanför arbetsplatsen. Jag vet inte hur många säckar av skräp som vi tillsammans samlade ihop längs Gålös stränder, men det blir en ansenlig mängd bara under en promenad på tre timmar.  Förutom det uppenbara resultatet, rena stränder, känns det mentalt bra att hålla rent i vår natur.

De flesta av oss har växt upp med och fått förklarat för oss att Sverige har en unik tillgänglighet till naturen genom allemansrätten och att med det följer ett ansvar: vi kastar inte skräp i naturen. Likväl är det nu vårt ansvar som vuxna att föra detta vidare.

Denna förmån som ger oss möjligheten att volontärarbeta har också effekten att vi får träffa andra människor inom CCE som arbetar med något helt annorlunda än vad jag ser i mitt dagliga arbete. Det är ett miljöombyte som är bra av många olika anledningar. T.ex. har vi som arbetar inom produktion, lager och distribution många gånger ett arbete i en arbetsmiljö som onekligen är annorlunda än om de som arbetar inom exempel säljeller marknad. Mötet mellan de två skapar synergier och förståelse, vilket är lysande. Jag ser framemot nästa år då vi inom distribution och operations kommer vara många fler som deltar.

Anders Johansson

Sr Manager, Distribution Operations – SverigeHållbarhetsområdenDryckerEnergi & KlimatHållbara förpackningarHälsa och Aktiv livsstilMedarbetareSamhällsengagemangVarsam vattenhantering
Publicerad
3 Kommentarer


 • Jim

  Bra initiativ – gör ni mycket sådant här på Coca-Cola?

  • Peter

   Hej Jim, Tack för din fråga. Alla som jobbar hos oss kan volontärarbeta två arbetsdagar/år. Det är en möjlighet som vi hoppas att fler medarbetare utnyttjar framöver. Du kan också läsa mer under rubriken “Samhällsengagemang” här ovanför. Hör gärna av dig om du har andra frågor eller funderingar.
   Mvh, Peter Bodor

   • Jim

    Hej Peter, tack för bra information. Imponerande och inspirerande.

    Tack//
    Jim