Coca-Cola European Partners bland världens ledande inom hållbarhet

  • SumoMe

I dag offentliggjorde Dow Jones sitt årliga hållbarhetsindex för 2016 och vi fick förtroendet internationellt och finns med i rankningen. Detta är ett viktigt erkännande för oss då Dow Jones globala index endast listar företag som är ledande inom hållbarhet i sin respektive bransch.

DJSI_Member_Logo_021113

Dow Jones hållbarhetsindex (DJSI) följer de finansiella resultaten för ledande företag som fokuserar på hållbarhet. Analysen bakom indexet baseras på ekonomiska, miljömässiga och sociala faktorer som påverkar de finansiella resultaten. Dow Jones hållbarhetsindex är världens mest betydande hållbarhetsindex. Utvärderingsprocessen är lång och strikt och man gör ett oerhört gediget arbete. Att få en plats i detta index är en stor prestation, och genom att vi behåller vår plats stärker vi vår position som en viktig ledare inom hållbarhet.

Vi nådde högsta poäng för bland annat hälso- och nutritionsfrågor, miljörapportering, förpackning och vattenrelaterade risker.

Hållbarhet är viktigt för oss också i Sverige och vi jobbar ständigt med att frågan. Aktuella exempel är:

* Vi använder 100% förnybar el och värme i vår produktionsanläggning.

* Tack vare 1,8 gram lättare 500 ml PET-flaskor använder vi 130 ton mindre plast per år.

* I våra kylskåp hos kunderna införs successivt ”smart” energisnål teknik. Med hjälp av Icool kan vi erbjuda 70% lägre elförbrukning, jämfört med ett genomsnittligt kylskåp.

*Vi jobbar ständigt med att effektivisera vår användning av vatten. Sedan 2010 har vi minskat vattenanvändningen med 20% per lite dryck.

Mer information hittar du på CCEPS globala hemsida och på www.sustainability-indices.com.HållbarhetsområdenDryckerEnergi & KlimatHållbara förpackningarHälsa och Aktiv livsstilMedarbetareSamhällsengagemangVarsam vattenhantering
Publicerad
0 Kommentarer