Coca-Cola European Partners tar plats på listan bland företag som arbetar för att motverka klimatförändring

  • SumoMe

För första gången har Coca-Cola European Partners upptagits på 2016 Climate A List (A-lista för klimat) som sammanställs av  CDP (Carbon Disclosure Project), (ung. projekt för offentliggörande av koldioxidinformation).

asnvar

Varje år identifierar listan några få utvalda företag som globala ledare på grundval av deras insatser och strategier för att motverka klimatförändring. 800 institutionella investerare, med en total tillgångsbas på 100 miljarder USD, lämnar in rekommendationer till listan eftersom de vill investera i aktier som hanterar risker kopplade till klimatförändring.

Tusentals företag offentliggör årligen sin klimatinformation till CDP, som är en internationell ideell organisation som främjar hållbara ekonomier. Vi är ett av 193 företag som lyckades komma med på listan över ledare som bidrar till att motverka klimatförändring. Vi är också speciellt stolta över att vara en av endast 15 företag från Storbritannien. Företag som bland annat Unilever, Tesco, Nestlé, Diageo och Iberdrola finns också på listan.

Vi kom med på listan tack vare att Coca-Cola Enterprises skickade in sina initiativ avseende klimat och minskning av koldioxidutsläpp under 2015. Detta inkluderar insatser för att mäta, minska och offentliggöra våra koldioxidutsläpp, att införliva klimatfrågor i vår affärsstrategi och att sätta upp avancerade och vetenskapliga mål för minskning av koldioxidutsläpp.

Joe Franses, VP för Sustainability på Coca-Cola European Partners säger: “Det är väldigt glädjande att vi uppmärksammas som ett världsledande företag när de gäller att hantera den globala utmaning som klimatförändringen innebär. När vi nu utvecklar en hållbarhetsplan för Västeuropa i samarbete med The Coca-Cola Company, är detta en påminnelse att vi måste fortsätta att utmana oss själva att sätta standarden för hållbarhet, både i vår egen bransch och utanför.”HållbarhetsområdenDryckerEnergi & KlimatHållbara förpackningarHälsa och Aktiv livsstilMedarbetareSamhällsengagemangVarsam vattenhantering
Publicerad
0 Kommentarer