En enda person kan göra all skillnad – även om det inte känns så!

  • SumoMe

För drygt ett år sedan läste jag en artikel om en 8-årig  flicka som hade dött på sin bröllopsnatt. Jepp. Ni läste rätt. Efter att ha gråtit ögonen ur mig satte jag mig och började luska runt lite. Det visade sig att över 20 miljoner flickor världen över varje år går samma öde till mötes. Ingen skola. Bara bortgifte, barnafödande som ofta leder till död eller svåra komplikationer.

Vidare visade det sig att det finns många organisationer som arbetar aktivt med att försöka motverka detta men jag såg även att dessa organisationer inte samverkar.Så mina tankar började snurra och eftersom jag arbetar som förändringsagent bestämde jag mig för att försöka bidra med min kompetens.

För att göra en lång historia kort så började jag kontakta organisationer och myndigheter, och Hungerprojktet nappade som hjälpte mig att få Plan Sverige och Crossing Borders ombord.

Tillsammans ansökte vi om medel från Svenska Postkodlotteriet för att kunna bygga en samverkansplattform de kommande tre åren och fick det beviljat!

På lördag den 11:e oktober har vi därför anordnat ett Lunchbeat för att ha en kick-off för projektet och vi vill att alla som kan och vill kommer. Det är kostnadsfritt och går av stapeln kl 12.00 på Fasching.

En sak vet jag nu bergsäkert; en enda person kan göra all skillnad – även om det inte känns så!

Elcim Yilmaz
Initiativtagare till projektet 3.0 för en företagsammare nation

www.sverigetrepunktnoll.se
facebook.com/SverigeTrePunktNollHållbarhetsområdenDryckerEnergi & KlimatHållbara förpackningarHälsa och Aktiv livsstilMedarbetareSamhällsengagemangVarsam vattenhantering
Publicerad
0 Kommentarer