Koppla av med läsk i soffan

22 aug

Koppla av med läsk i soffan

De flesta kan säkert hålla med om att det är riktigt härligt att kunna njuta av ett iskallt glas läsk framför en riktigt bra film. Extra svalkande blir det dessutom under sommarmånaderna. Du behöver naturligtvis inte titta på TV, utan du kan lika gärna läsa en bra bok på altanen medan du dricker din läsk. Läs mer här om hur du kan njuta av läsk på olika sätt. Du får dessutom oväntade tips på smarta användningsområden!

Få bort tuggummi från sofföverdraget

Förutom att det är mysigt att dricka läsk i tv-soffan framför Netflix kan läsken också hjälpa dig att få bort kletigt tuggummi från ditt nya sofföverdrag från Ikea, vilket verkligen är ett nytt och uppskattat användningsområde. Alla har någon gång fått kletigt tuggummi på sofföverdrag från Ikea eller på mattan och det finns inget värre. Ju mer du petar desto svårare blir det att få bort tuggummit. Tyvärr kan du inte använda vilken läsk som helst, utan det måste vara Coca-cola. Häll lite Coca-cola på det envisa tuggummit och vänta någon minut. Sedan är det bara att skrapa och plocka bort resterna. Oroa dig inte för fläckar från läsken på sofföverdraget från Ikea, du kan nämligen väldigt enkelt stoppa det i tvättmaskinen.

Gör din egen läsk

Visst kan du köpa läsk i affären, men du måste prova att göra egen läsk. Det är nämligen både gott och enkelt. Allt du behöver göra för att få en enkel och god fruktsoda är att koka upp lika delar socker och vatten. Därefter tillsätter du saften från en halv citron samt 1-2 teskedar citronsyra. Häll upp blandningen på en flaska och ställ i kylen. När du vill dricka din egen läsk häller du upp en fjärdedel av blandningen i ett glas och tillsätter kolsyrat vatten. Sätt i ett sugrör och sätt dig i trädgårdssoffan och titta på solnedgången tillsammans med nära och kära. Häll upp lite läsk i ett glas och låt krypen bada medan du förbereder grillen inför en härlig middag utomhus.

Städa med läsk

Det finns fler fantastiska användningsområden för din favoritläsk. Älskar du 7up? Om du samtidigt älskar din bil kan du faktiskt få bort smuts och fågelbajs med din favoritläsk. Leta fram en mjuk trasa som du häller läsken på och tvätta bilen. Du kommer att bli överraskad av det fina resultatet. Skölj sedan av hela bilen med vatten för att undvika att insekterna förälskar sig lika mycket i läsken som du. Visste du att du också kan rengöra toaletten med Coca-cola? Koppla av i soffan med en bok och låt läsken verka en timme i toalettstolen innan du spolar. Du kan också bli av med störande insekter både ute och inne med hjälp av läsken.

shopress