Vad ska man servera på ett kalas?

15 jul

Vad ska man servera på ett kalas?

Att bjuda in till fest i samband med ditt eller ditt barns kalas är ett bra sätt att samla era nära och kära. Men det är inte alltid det enklaste att veta vad som passar att servera på ett kalas. I det här inlägget kommer du att få tips på både mat, efterrätter och drycker som ni kan bjuda gästerna på.

Drycker

Vi börjar med att prata om drycker eftersom drycker passar bra till både maten och desserten. En dryck som är obligatorisk på ett kalas är kaffe till fikat. Men sedan kan man variera drickan utefter vad ni gillar för något. På barnkalas är det vanligt att man bjuder på saft. Men när barnet blir äldre kan det vara roligt att bjuda på olika sorters läskedrycker. Några exempel på läsk som uppskattas av alla åldrar är Coca-Cola, Fanta och Trocadero. Om det är ett vuxenkalas kan ni göra drinkar med läsk eller dricka andra alkoholhaltiga drycker. Till exempel vin, öl och olika sorters drinkar. Det kan också vara roligt att bjuda på en härlig bål. En bål går att blanda med alkohol, men den går även att göra alkoholfri så den passar alla gäster på kalaset.

Dessert

Den sortens efterrätt som är synonymt med kalas är tårtan. Om du vill vara säker på att tårtan är god och snygg kan du köpa en tårta från ett företag som bakar tårtan åt dig. Ett exempel på det är Dintårta, vilket är ett företag som har massor av fina tårtor du kan beställa till kalaset. Andra exempel på desserter du kan servera på kalaset är glass med strössel, sås och bär, bakelser och kakor. Många väljer att baka efterrätten själv, men det är också vanligt att man köper efterrätten färdig så man slipper stressa. Du bestämmer själv vad som passar dig bäst.

Mat

Sist men inte minst kan det vara trevligt att bjuda på mat på kalaset. Men att välja mat till ett kalas kan vara svårt. En sak som är viktig att tänka på när du ska välja vilken sorts mat du ska bjuda på är att maten ska kunna ätas av alla. Med det menar vi att du behöver tänka på eventuella allergier och preferenser. Men det är svårt att hålla reda på allas allergier och preferenser, därför ska du be gästerna höra av sig innan och meddela deras allergier och dieter med god marginal innan kalaset så att du har möjlighet att ordna mat som alla kan äta.

Några exempel på maträtter som funkar bra på kalas är grillad mat, pizza, tacos, korv med bröd och sallad. På internet finns det massor av recept på mat du skulle kunna ordna till kalaset. Om majoriteten av gästerna på kalaset är vuxna är det bra om du väljer dryck utefter vad ni äter. Till exempel är det vanligt att man dricker rött vin till kött.

shopress