Tider för läsk

8 jan

Tider för läsk

Läsk är svalkande och gott, men också tomma kalorier och kan fräta på tänderna. Eftersom det inte är bra för vår hälsa, är det klokt att avstå från läsk så mycket som möjligt – men inte alltid. När passar det med läsk?

Läsk – vår juldryck

Att dricka läsk handlar om mer än att bara släcka törsten, det är en dryck som vi ofta förknippar med goda minnen. Vem vill dricka vatten istället för julmust på julafton eller när du sitter och tittar på en fotbollsmatch? Läsken har sin plats på matbordet även om vi inte bör dricka den till vardags. I juletider dricker vi mycket läsk och vissa drycker, som Coca Cola och julmust, är mer än bara drycker – de har på olika sätt blivit en del av julen. Den röda tomten kommer faktiskt från en Coca Cola-reklam för nästan hundra år sedan. Om du tittar på tomten och sedan en Coca Colaflaska i glas kan du se viss likhet, förutom att tomten blivit mycket tjockare. För de flesta svenskar är julmusten också ett viktigt tillbehör på julbordet. Om du letar efter roliga julklappar hittar du allt för hela familjen och alla dina vänner på partykungen.se.

Läsk och sport

Läsk passar också på sportevenemang. Om du har köpt en dyr biljett till en fotbollsmatch eller ett OS kommer du inte att vilja sippra vatten. Om du inte dricker öl, kommer du att vilja ha en kall läsk att dricka till korven eller hamburgaren. Även om sport är nyttigt och läsk är onyttigt, så hör de ändå samman. Om du ska gå på ett stort sportevenemang kan det vara klokt att kolla upp i förväg om du får ta med dig egen läsa eller om du måste köpa på plats. Det är alltid mycket dyrare att köpa läsk och godis på sportarenor, än i den vanliga affären. Det kan skilja mellan tre till fyra gånger i pris. Du kan alltså spara in ganska mycket pengar på att ta med en stor läskflaska om arenan tillåter att du tar med egen dryck in.

Läsk och fest

Det finns ett tillfälle då läsk faktiskt kan ses som nyttigt och det är på festen. Om du ska anordna en fest är det alltid klokt att också köpa till rejält med läsk. Dels kommer folk förhoppningsvis att dricka lite mindre och må lite bättre dagen efter, men det viktigaste är att det ska finnas något för personer med alkoholproblem. Eller de som inte vill dricka alkohol. Om det finns olika slags läsksorter blir det också lättare, och roligare, för de som lovat att köra under festen. Du bör dock inte göra en stor läskbål på festen, då det finns en risk att någon ska vara rolig och hälla i alkohol i bålen – vilket kan orsaka stor skada för både den som kör bil och den som har problem med alkohol.

shopress